Neden? Yaşasın Anadolu?


Yayın Tarihi : 1/10/2020 12:00:00 AM

Neden? Yasasin Anadolu?
 
Tafed Türkiye Asçilar Federasyonu olarak 2019 yilinin son çeyreginde yapilan g. Kurulun ardindan gerçeklestirilen re organizasyon ile 2020 yili ve devaminda daha inovatif bir tutum.
 
Kurum ve Anadolu Türk mutfaginin “Marka degerini ve parelel yansimalarini sürdürülebilir sekilde artirip gelistirmek için ciddi bir çalistay ile projeler programi hazirlandi“.
 
Iste bunun ilki TAFED Türkiye asçilar federasyonu , Agep, Anfas ve Kültür Turizim B. Isbirligi ile Yasasin Anadolu temali projedir.
 
Neden Anadolu ?
Yedigimiz yemek ve yiyeceklerin hepsi geçmisi yansitir. Bu durum Anadolu Türk mutfagina baktigimizda oldukça dikkat çekicidir. Buna bir çok örnekler gösterebiliriz. Anadolu binlerce yil bir çok kadim kültüre yurt olmustur.
 
Kadim kültürlerin bugdayi haslamasi ile Asure, Romalilardan Lokma, Hindistan’dan Patlican, Iran’dan yahni, Orta Asya’dan Manti ve Eriste ve bir çogunu sayabiliriz.
 
Neden? Yasasin Anadolu?
 
Anadolu Dünyadaki Tarimin ilk basladigi yer olmasi itibari ile ve üç kita arasinda köprü olusturmustur. Bu sayede tarih boyunca bir çok kültürün birbiri ile etkilesiminin oldugu bir pota olmustur.
 
Iste tüm zengin mutfak kültür ve degerlerinin, bu zengin miras ve bunu harmanlayip gelistirerek KALITELI ZENGIN ÜRÜN ÇESITLILIGI ile Türk Mutfagi bu gün dünyanin en kiymetli en zengin üç mutfagindan biri olup bir çok mutfagada ilham kaynagi olmustur.
 
Iste ANADOLU BU KADIM KÜLTÜREL MIRASI tüm Dünya insanlari için önemlidir. Bugün ve gelecek için de önemlidir.
 
Öyleyse...
Yasasin Anadolu..
Yasasin Türk Mutfagi ...
 
15 - 18 Ocak tarihlerinde
Antalya’da TAFED , AGEP, ANFAS triosunun katkilari ile gerçeklestirilecek bu büyük HORECA - ANFAS organizasyonuna herkesi bekliyoruz.
 
Saygilarimizla
Tafed -Türkiye Asçilar Federasyonu
Agep -Antalya Gastronomi Egitimciler Birligi Dernegi
Anfas